Kategorian arkistot: Reseptit

Mai-vihersmoothie

Tuntuuko, että kasvisten syöminen jää liian vähälle? Mai-vihersmoothie on maukas ja helppo ratkaisu.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Katso videolta, miten smoothie valmistuu:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Mai-vihersmoothien olennaisena osana on tietysti uusi kotimainen Mai SKIN™ –ravintoöljy. Luonnollisen miedon makuisen Mai SKIN™ –öljyn voi lisätä mihin tahansa kylmään ruokaan. Kuivalle ja herkälle iholle tarkoitettu Mai SKIN™ sopii myös lapsille ja vegaaneille. Tutustu koko tuoteperheeseen täällä.
Onko sinulla toiveita Mai-keittiöön? Kommentoi toiveesi, niin pyrimme toteuttamaan sen!

7 helppoa tapaa syödä vegaanisemmin

Moni haluaisi suosia kasvipohjaista ruokavaliota aiempaa enemmän, mutta ravinteikkaan kasvisruokavalion koostaminen tuntuu haastavalta.  Etenkin riittävä proteiinin saanti mietityttää. Kokosimme 7 ruoka-ainetta, joilla kasvisruoan proteiinipitoisuuden saa varmistettua. Kasvisruoka on hyvän mielen ruokaa.

1. Pavut

Kasviksia suositellaan syötäväksi puoli kiloa päivässä. Tästä osa kannattaa täyttää proteiinipitoisilla pavuilla. Suunnilleen 250 g kidneypapuja sisältää saman verran proteiinia kuin 100 g lihaa.

2. Parsakaali

Tiesitkö, että parsakaalissa on tuplasti enemmän proteiinia kuin hiilihydraattia? Jo 200 grammasta parsakaalia saa puolikkaan pihvin verran proteiinia.

parsakaali kasvisruokavalio

3. Tofu

Runsaasti proteiinia sisältävä tofu vastaa ravintoarvoiltaan lihaa. Tofu säilyy keskimäärin yli kuukauden valmistuspäivästä, joten sillä on helppoa täydentää jääkaapin ruokavarastoa.

4. Auringonkukansiemenet

Auringonkukansiemenissä on jopa enemmän proteiinia kuin vastaavassa määrässä lihaa. Ensisijaisesti auringonkukansiemenet ovat hyvä rasvan lähde, ja siksi niitä kannattaa syödä kohtuudella.

auringonkukansiemenet kasvisruokavalio

5. Cashew-pähkinät

Auringonkukansiementen tapaan myös cashewpähkinät ovat erinomainen rasvan lähde. Lisäksi ne sisältävät yhtä paljon proteiinia kuin liha.

6. Kaurahiutaleet

Oletko tullut ajatelleeksi, että aamuisesta kaurapuurosta saa kolmen kinkkuleikkeleen verran proteiinia?

kaurahiutale kasvisruokavalio

7. Kasviproteiinijauheet

Proteiinijauheet eivät ole vain innokkaita kuntosalitreenaajia varten, sillä proteiinijauheita voi käyttää myös arkisessa ruoanlaitossa lisäämään proteiinin määrää. Proteiinipitoista kasvisruokaa voi olla haastavaa koostaa vähähiilihydraattiseksi, jolloin matalahiilihydraattinen ja vähärasvainen proteiinijauhe on oiva apu.

Kasviproteiinijauheista löytyy useita vaihtoehtoja, joista soija-, riisi- ja herneproteiinit ovat yleisimpiä.

Proteiinijauheen voi lisätä kätevästi aamupuuroon tai smoothieen.

puuro kasvisruokavalio

Kasvisruokavalio kasvattaa jatkuvasti suosiotaan. Vaikka vegaaniksi ei siirtyisi kokonaan, on jokaisella kasviperäisellä aterialla vaikutus ympäristöön ja eläinten hyvinvointiin. Oletko sinä huomannut kasvisruokailun lisääntyneen arjessasi?

Mai SKIN™ -ravintoöljysarja on 100% luonnollinen ja vegaaninen. Lue lisää tuotteistamme täällä.