Kategorian arkistot: Terveys

Kuiva iho janoaa kosteutta sisältäpäin – uusi patentoitu ravintoöljy tekee juuri tämän

Mai_basic and lemon-1

Suomalainen rasvahappotutkija kärsi itsekin kuivasta, kutisevasta ihosta ja kehitti rasvahappo-valmisteen, joka vahvistaa ihon luonnollista suojakerrosta, ns. läpäisyestettä. Läpäisyeste on kuin ihon vesieriste. Kun läpäisyeste on kunnossa, kosteus pysyy ihossa. Hyvin toimiva läpäisyeste on erityisen tärkeä atooppiselle iholle, sillä se suojaa ihoa allergeeneilta. 

Rasvaaminen saattaa vain pahentaa tilannetta

Läpäisyeste on ohuimmillaan vain millimetrin sadasosan paksuinen. Silti se suojaa ihoa kuivumiselta lähes täydellisesti. Kun hoidamme ihoa ulkoisesti rasvoilla ja voiteilla, saatamme tahtomattamme häiritä ihon luonnollisen läpäisyesteen muodostumista.

Iho tekee keramidit ja muut rakennusaineet tietyistä rasvahapoista

Varta vasten ihon tarpeisiin kehitetty rasvahappovalmiste Mai™ SKIN koostuu kasvien siemenöljyistä.

”Kalaöljyn rasvahapot eivät vahvista ihon suojakerrosta. Iho tarvitsee aivan erilaisen rasvahappokoostumuksen. Me pohjoisen ihmiset kärsimme talvikuivasta ihosta, ja usein iho kiristää ympäri vuoden.”, summaa rasvahappotutkija Mikko Griinari. Sama mies kehitti jo yli 10 vuotta sitten koirille huippusuositun Nutrolin®-rasvahapposarjan.

Mai™ SKIN -ravintoöljyn rasvahappokoostumus on ainutlaatuinen. Se on patentoitu sekä Euroopassa että USA:ssa.

Kaksi makuversiota: Mai™ SKIN sekä sitruunanmakuinen Mai™ SKIN Lemon. Nestemäiset öljyt maistuvat hyvältä. Ne voidaan nauttia sellaisenaan lusikasta tai sekoittaa kylmiin ruokiin.

Rasvahappovalmiste kuivalle, kutisevalle ja atooppiselle iholle

Näin Mai Skin™-ravintoöljy toimii

  • Vahvistaa ihon luonnollista suojakerrosta eli läpäisyestettä
  • Läpäisyeste tukee ihon kosteustasapainon säilymistä
  • Ravintoöljyn rasvahapoista iho tekee tarvitsemansa rakennusaineet, mm. keramidit

Tuotemerkkien takana

Yritys Mai SKIN™ -ja Nutrolin®-tuotemerkkien takana:
Olini Oy, Saukkolan vanha meijeri, Lohja

Tutustu Nutrolin®-ravintoöljyihin:
www.nutrolin.fi

3 vinkkiä kuivan ihon ehkäisemiseen

Talvi kuivattaa ihoa, ja talven jälkeen moni havahtuukin ihon heikentyneeseen kuntoon. Kuiva iho kiristää, kutiaa ja hilseilee, joten keräsimme kolme parasta vinkkiä pehmeän ja hyvinvoivan ihon saavuttamiseksi.

1. Juo riittävästi vettä

Riittävä veden juominen pitää huolta ihon kimmoisuudesta. Vähäinen veden juonti voi näkyä ihon kuivumisena ja juonteiden syventymisenä.

Valtion ravitsemusneuvottelukunta suosittelee juomaan vettä 1-1,5 litraa päivässä. Nesteytyksen tarpeeseen vaikuttaa fyysinen aktiivisuus, ikä ja ympäristön lämpötila. Aktiivisille ihmisille sopiva määrä voi olla kolmekin litraa päivässä.

nestetasapaino vesi kuiva iho

Tiesitkö, että janon tunne koetaan vasta kun 2% kehon painosta on menetetty nesteenä? Nestevajaus myös alentaa suorituskykyä, joten janon tunnetta on hyvä välttää juomalla pitkin päivää – erityisesti ennen fyysistä suoritusta.

Helppo niksi vauhdittamaan veden juomista ja sen seurantaa, on pullottaa kotiin valmiiksi 0,5 litran pulloihin vettä yhden päivän tarpeen verran. Valmiiksi pullotettu vesi on myös kätevä ja nopea napata mukaan ovesta ulos kiiruhtaessa.

2. Kiinnitä huomiota sisäilman kosteuteen

Kuivan huoneilman ongelmia ovat kuiva iho, ärsyyntyneet limakalvot ja hengitystiet.

Suositeltava huoneilman suhteellinen kosteus on 20-45%. Kesäisin huoneilman suhteellinen kosteus vaihtelee ulkoilman mukaan välillä 50-70%, muulloin huoneilman erillisen kosteutuksen tarve kasvaa.

Kylminä vuodenaikoina ilmankostutin saattaakin olla perusteltu sijoitus hyvinvointiin. Sopiva ilmankosteus vähentää myös pölyisyyttä ja sähköisyyttä.

3. Ravitse ihoa sisältäpäin

Moni kuivan ihon kanssa tuskaileva turvautuu ensisijaisesti kosteusvoiteisiin, joiden vaikutus on lyhytaikainen ja ihon luonnollista mekanismia korvaava. Yksinkertainen pidemmän ajan ratkaisu on ravita ihoa sisältäpäin oikeiden rasvahappojen avulla.

Mai SKIN™ on uusi patentoitu ravintoöljyjen sarja, joka hellii ja ravitsee kuivaa, herkkää ihoa. Mai SKIN on ensimmäinen laatuaan maailman markkinoilla, ja sen kehityksestä vastaa suomalainen rasvahappotutkija, tohtori Mikko Griinari.

Mai SKIN™ –sarja koostuu viidestä eri makuisesta ravintoöljystä. Öljyn voi nauttia suoraan lusikasta tai sekoitettuna kylmään ruoka-annokseen. Kesän (tai etelänloman) auringonsäteitä odotellessa Mai SKIN Sun™ valmistaa ihoa rantakeleihin.

Lue lisää tuotteista täällä.